Прес-центр10 квітня 2018, 11:04

Проведено семінар щодо вирішення соціальних питань об’єднаних територіальних громад

Обласний семінар-нараду «Особливості надання соціальних гарантій населенню в умовах децентралізації» проведено в Новопскові Департаментом соціального захисту населення облдержадміністрації за підтримки Луганського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування».

Під час наради обговорювались питання взаємодії проектів ПРООН із соціальною сферою області, взаємодії управлінь соціального захисту населення райдержадміністрацій з об’єднаними територіальними громадами, роботи управлінь ПФУ в Луганській області в умовах децентралізації.

Також розглянуті аспекти взаємодії служби зайнятості з ОТГ щодо розвитку та забезпечення зайнятості їх жителів, створення в ОТГ віддалених робочих місць із прийому громадян та консультування з питань соціального захисту населення, пенсійного забезпечення, зайнятості, залучення фінансових ресурсів для ремонту та оснащення приміщень, необхідних для консультування, прийому громадян та надання соціальних послуг.

Учасники семінару відвідали Новопсковську ОТГ з метою вивчення досвіду роботи щодо прийому документів від громадян із соціальних питань у ЦНАПі, відкриття якого планується найближчим часом.

Представники ОТГ презентували моделі організації роботи своїх громад із консультування та прийому громадян щодо їх соціальної підтримки, а також розповіли про створення в ОТГ віддалених робочих місць для представників органів Пенсійного фонду України, служби зайнятості, соціального захисту населення.

У заході взяли участь керівники територіальних підрозділів центральних органів влади області, заступники голів райдержадміністрацій із соціальних питань та управлінь соціального захисту населення Біловодського, Білокуракинського, Кремінського, Новопсковського, Сватівського, Старобільського, Троїцького районів, представники Біловодської, Білокуракинської, Красноріченської, Нижньодуванської, Новопсковської, Привільської, Чмирівської, Троїцької ОТГ, радники ПРООН.