Прес-центр30 серпня 2019, 10:08

Проведено семінар з питань проектного менеджменту та стратегічного планування

У Кремінній проведено семінар-нараду з питань проектного менеджменту та стратегічного планування для представників райдержадміністрації, міст та об’єднаних територіальних громад області.

Для участі у заході запросили спеціалістів, які займаються розробкою інвестиційних програм та проектів, що фінансуються за рахунок державних коштів.

Зокрема, це державний фонд регіонального розвитку, субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на розвиток інфраструктури об’єднаних територіальних громад та здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій.

А також програм, які реалізуються за рахунок коштів, що виділяє Європейський Союз для Сходу України – Програма підтримки секторальної та регіональної політики України, Надзвичайна кредитна програма для відновлення України.

Під час семінару-наради особлива увага приділялась взаємозв’язку вищезазначених проектів зі стратегіями розвитку територій та відповідними програмами економічного і соціального розвитку. Розглянуті найбільш вдалі приклади інвестиційних програм та проектів та надані відповідні рекомендації.

За результатами директором Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму Луганської облдержадміністрації Сергієм Медведчуком наголошено на необхідності дотримання комплексності інвестиційних проектів та програм, що розробляються, а також на максимальному використанні фінансових ресурсів, які виділяються для їх реалізації.

Семінар проведено Департаментом економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму Луганської облдержадміністрації спільно з Луганським відокремленим підрозділом установи «Центр розвитку місцевого самоврядування».