Прес-центр22 листопада 2017, 12:11

Проведено відбір пріоритетних проектів до Плану заходів на 2019-2020 роки

У Луганському відокремленому підрозділі установи «Центр розвитку місцевого самоврядування»  відбулось засідання комітету з актуалізації Стратегії розвитку Луганської області до 2020 року, який відібрав пріоритетні проекти до Плану заходів на 2019-2020 роки.

Під час заходу проаналізовано результати реалізації проектів регіонального розвитку за 9 місяців 2017 року, мобілізації поданих проектних ідей та особливості розробки другого етапу Плану заходів.

На розгляд членам комітету представлено 158 пропозицій на загальну суму 12,7 млрд грн.

Крім цього, у форматі фокус-груп проведено відбір технічних завдань на проекти регіонального розвитку по чотирьом стратегічним цілям: «Відновлення критичної інфраструктури та послуг», «Підвищення спроможності місцевої влади в умовах децентралізації та інформатизації», «Економічне відновлення та перехід до сталого розвитку», «Створення сприятливих умов для життя та побудова миру».

Завданням цього етапу розробки проекту Плану заходів є визначення пріоритетів, по яким, з розумною ймовірністю, може бути закріплене фінансування та інші засоби реалізації Стратегії у 2019-2020 роках.

Участь у заході взяли працівники органів державної влади обласного і районного рівнів, керівники та фахівці місцевих органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, представники об’єднаних територіальних громад та громадських організацій, експерти програм розвитку ООН.

Матеріали роботи комітету висвітлюються на сайті http://strategy2020.lg.ua.