Прес-центр6 вересня 2019, 09:09

Провідних спортсменів Луганщини відзначено грошовими винагородами з обласного бюджету

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький підписав розпорядження від 5 вересня 2019 року № 700 про затвердження списку спортсменів області – призерів міжнародних змагань та їх тренерів для виплати грошових винагород.

Так, Олександр Дмитриєнко за виступи на чемпіонаті Європи з легкої атлетики серед спортсменів з вадами слуху у Німеччині влітку цього року загалом отримає 19 тис. гривень. Він посів перше місце у естафеті 4х100 м, друге – у естафеті 4х400 м, та фінішував третім на дистанціях 100 м та 200 м.

На чемпіонаті світу у приміщенні навесні цього року в Естонії він здобув перемогу в естафеті 4х400 м, та посів другу сходинку на 60-метрівці. За виступи на світовому форумі він отримає ще 23 тис. гривень.

10 тис. гривень буде спрямовано Олегу Колодію за другу сходинку на чемпіонаті Європі зі стрибків у воду, що відбувся влітку в Києві.

Дмитро Невенченко влітку переміг на чемпіонаті Європи з футболу серед спортсменів з вадами слуху в Греції. Винагорода з обласного бюджету складає 15 тис. гривень.

Бронзу чемпіонату Європи зі стрибків у воду у синхроні виборола Анна Письменська (5 тис. гривень).

А от Олексій Середа на цих змаганнях став першим на вишці і другим у синхроні. Загалом він отримає 17 тис. гривень.

На чемпіонаті Європи з пауерліфтингу серед дорослих, юніорів та юнаків у Чехії перемогли Микола Бараннік (вагова категорія 83 кг) та Володимир Рисєв (93 кг). Винагорода з обласного бюджету складає по 6 тис. гривень.

Валентина Рєзнік стала другою в естафетах 4х100 м та 4х200 м на цьогорічному чемпіонаті Європи з підводного спорту в Греції. Вона отримає 4,8 тис. гривень.

Грошові винагороди призначені і тренерам. Так, Лариса Афанасьєва (вихованець Олег Колодій) отримає 5 тис. гривень, Тетяна Погребна (Олексій Середа) – 7,5 тис. гривень, Ілля Целютін (Анна Письменська) – 2,5 тис. гривень, Олександр Золотов (Валентина Рєзнік) – 2 тис. гривень, Віктор Урбан (Микола Бараннік) – 3 тис. гривень.