Прес-центр3 липня 2018, 11:07

Провідним спортсменам Луганщини призначена обласна стипендія

Відповідне розпорядження про призначення обласної стипендії перспективним та провідним спортсменам Луганської області у ІІ півріччі 2018 року підписано головою Луганської обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом.

Згідно з ним обласну стипендію у розмірі 2720 гривень отримуватимуть 13 провідних спортсменів зі складу збірних команд України з олімпійських видів спорту. Серед них переможці та призери чемпіонатів Європи та світу, етапів кубків світу з легкої та важкої атлетики, стрибків у воду, спортивної гімнастики, а також володарі IV-VI місць на цих змаганнях.

32 перспективним спортсменам з олімпійських видів спорту призначена стипендія у розмірі 1275 гривень. Вони є переможцями та призерами першостей України з велосипедного спорту, легкої та важкої атлетики, стрибків у воду, спортивної гімнастики, греко-римської боротьби, боксу, настільного тенісу.

П’ятеро провідних спортсменів Луганщини зі складу збірних команд України з неолімпійських видів спорту отримуватимуть по 2210 гривень: переможці та призери світових першостей з підводного орієнтування, карате-до, пауерліфтингу, кікбоксингу WPKA.

По 2720 гривень обласної стипендії у II півріччі призначено чотирьом провідним спортсменам-інвалідам – переможцям та призерам Дефлімпіських ігор 2017 року з футболу, карате та легкої атлетики.

Вісім перспективних спортсменів-інвалідів отримуватимуть по 1275 гривень.