Прес-центр18 вересня 2017, 15:09

«Прозорі офіси»: луганчани вивчають досвід Харкова

Делегація з Луганщини вже не вперше вивчає досвід інших міст щодо діяльності «прозорих офісів», знайомлячись з кращим практиками надання соціальних послуг.

Так, представники керівного складу виконкомів міст обласного значення та райдержадміністрацій за дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза ознайомилися з роботою «Прозорий офіс» у Шевченківському та Київському районах Харкова.

Також для них була проведена презентація діяльності «прозорих офісів» цього міста, після якого представники міст та районів мали змогу поспілкуватися з керівниками відповідних структурних підрозділів міської ради Харкова щодо обміну досвідом, можливості відкриття та організації роботи таких центрів на своїх територіях.

«Зараз в країні повністю змінюється політика щодо прийому громадян. Такі офіси мають максимально спростити процедуру отримання тієї чи іншої соціальної послуги, на які очікує громадянин України», – сказала директор Департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонора Поліщук, яка очолювала делегацію нашої області.

Вона відзначила, що наразі управління праці та соціального захисту населення Рубіжанської міської ради входить до відповідного пілотного проекту Української ініціативи з підвищення впевненості (UCBI) за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). І вже сьогодні у місті відбудеться презентація проекту першого поверху нового офісу.

На черзі – Кремінна та Старобільськ.

Загалом, як показує досвід Харкова, у одній кількаповерховій будівлі, розділеній на фронт- та бек-офіси, жителі міста чи району можуть отримати більше двохсот послуг управління праці та соціального захисту, Пенсійного фонду і Центру надання адміністративних послуг, що у значній мірі заощаджує час клієнта.

На поверхах фронт-офісів для зручності встановлені електронні системи управління чергою та інформаційні термінали, що запобігає стовпотворінню.

Приміщення обладнані комфортними приміщеннями для очікування, дитячими куточками тощо.