Прес-центр27 липня 2018, 12:07

«Прозорий офіс» – крок назустріч людям, – Юрій Гарбуз

Сьогодні, 27 липня, в Управлінні праці та соціального захисту населення (УПСЗН) м. Рубіжне було відкрито оновлену зону прийому громадян у форматі «Прозорий офіс». Участь у заході взяли: голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз, заступник голови облдержадміністрації Ольга Лішик, а також постійний представник USAID/OTI в Україні Бенджамін Лонг та міський голова м. Рубіжного Сергій Хортів.

Це перший на території області «Прозорий офіс», облаштований в УПЗСН. Завдяки реалізації проекту в роботу управління праці та соцзахисту впроваджено інформаційно-комунікаційні технології, сучасне програмне забезпечення, проведено навчання спеціалістів. Також автоматизовано процес прийому громадян по сервісу «Житлові субсидії», зменшено час обслуговування клієнтів, автоматизовано процес прийому та регулювання очікування послуг громадянами за допомогою програмного забезпечення «Електронна черга».

«Пам'ятаю, як майже рік тому ми з паном Лонгом, паном Хортівим і всією командою були присутні в Києві на обговоренні проекту. Я добре пам'ятаю презентацію Майї Голголадзе. Тоді це здавалося казкою. Сьогодні це стало реальністю. З чим я нас і вітаю! – зазначив Юрій Гарбуз. – Доступність та оперативність надання соціальних послуг – це дуже важливо. «Прозорий офіс» – крок назустріч людям».

Ініціатива реалізована в рамках грантової угоди між Рубіжанською міською радою та проектом «Зміцнення громадської довіри» (UCBI II), який реалізується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID). Робота над проектом проводилась в контексті процесу децентралізації та державної програми вдосконалення системи надання адміністративних та соціальних послуг.

У рамках реалізації проекту УПЗСН м. Рубіжне отримало комп’ютерне обладнання  та програмне забезпечення на загальну суму 1,25 млн грн. З метою створення «Прозорого офісу» було проведено капітальний ремонт частини будівлі управління, особлива увага приділена доступності до соціальних послуг осіб з інвалідністю. На проведення робіт, пов’язаних зі створенням та функціонуванням «Прозорого офісу» біло виділено 3,36 млн грн з державного бюджету.

Майже 30 тисяч мешканців міста перебувають на обліку в Управлінні праці та соціального захисту населення (УПСЗН) м. Рубіжне як такі, що потребують соціального захисту та підтримки. З них 16 тисяч сімей користуються житловими субсидіями, понад 15 тисяч осіб отримують пільги на оплату житлово-комунальних послуг, 3,3 тисячам осіб надаються всі види державної допомоги, також обслуговуються 2 тисячі осіб з інвалідністю.