Прес-центр11 cічня 2021, 09:01

Пункти тестування на визначення антигена коронавірусу мають бути облаштовані на КПВВ

Відповідні зміни до постанови Уряду від 9 грудня 2020 року № 1236 «Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2» затверджено постановою Кабінету Міністрів України від 5 січня 2021 року № 9.

У документі, зокрема, йдеться, що самоізоляція, обсервація особи у зв’язку з прибуттям з тимчасово окупованих територій в Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя припиняється в разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, який проведено після перетинання контрольних пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території в Донецькій та Луганській областях, Автономної Республіки Крим та м. Севастополя та виїзду з них.

Пункти тестування на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 мають бути облаштовані на контрольних пунктах в’їзду на тимчасово окуповані території та виїзду з них.