Прес-центр5 серпня 2020, 16:08

П’ять апаратів штучної вентиляції легенів SkanRespiroPlus отримали обласні лікарні

Сьогодні голова обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай передав обласній клінічній лікарні три апарати штучної вентиляції легенів SkanRespiroPlus (виробник Італія), а його заступник Катерина Безгинська – два аналогічних апарати обласній дитячій лікарні.

«Загалом, за кошти обласного бюджету придбано 5 апаратів ШВЛ. Таке обладнання дозволить підвищити якість високоспеціалізованої медичної допомоги і покращити результат лікування тяжкохворих, особливо зараз, коли наші медики борються з хворобою COVID-19, – розповідає Сергій Гайдай. – Додатково два апарати отримає і обласна дитяча лікарня. Незважаючи на те, що в медичному закладі достатньо апаратів, але деякі із них постійно знаходяться у роботі з однією дитиною».

Апарати ВШЛ будуть встановлені у хірургічному (Рубіжне), травматологічному (Лисичанськ) та нефрологічному (Сєвєродонецьк) відділеннях КНП ЛОР «Луганська обласна клінічна лікарня», а також у блоці інтенсивної терапії та реанімації інфекційно-діагностичного відділення КНП ЛОР «Луганська обласна дитяча клінічна лікарня».

Також очільник області повідомив, що у вересні заплановано отримати гуманітарну допомогу у вигляді 100 кисневих концентраторів. «На шляху до одужання не завжди потрібен апарат ШВЛ. Це вже найважча стадія. При легкій стадії можна використовувати кисневі концентратори. Вони так само допомагають, як апарати штучної вентиляції легенів», – сказав голова облдержадміністрації.

«Скажу вам не просто як лікар, а як людина, що ви рятуєте багато життів, – зазначив головний лікар Федір Соляник. – Завдяки Вам наша лікарня поповнюється новим та сучасним обладнанням. Дякую Вам за  виділення коштів на розробку проєктно-кошторисної документації на капітальний ремонт інфекційного корпусу хірургічного відділення обласної лікарні».

У свою чергу, головний лікар Луганської обласної дитячої клінічної лікарні Світлана Ошеко зазначила, що придбані апарати – це високотехнологічне медичне обладнання, що забезпечує можливість надання допомоги дітям у тяжкому стані. Адже вони придатні для вентиляції дітей всіх вікових груп, у тому числі немовлят. Мають високу продуктивність, зручність, надійну вентиляцію і можуть використовуватися для безперервної довготривалої роботи.