Прес-центр19 грудня 2018, 11:12

П’ять районів і об’єднаних громад області завершили закупівлю шкільного устаткування, – брифінг

Розповідаючи на брифінгу для ЗМІ про напрями реформування освітньої сфери Луганщини, директор Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Юрій Стецюк зазначив, що інформаційно-комунікаційні технології, яка впроваджуються під час реформи Нової української школи, суттєво розширять можливості педагога, оптимізують управлінські процеси, формуючи в учня важливі для нашого сторіччя технологічні компетентності.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 04.04.2018 р. № 237 «Деякі питання надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на забезпечення якісної, сучасної та доступної загальної середньої освіти «Нова українська школа» нашій області надано 15157,6 тис. гривень.

Використання субвенції передбачало співфінансування. Загалом з місцевих бюджетів Луганщини виділено 5 млн 535,5 тис. гривень.

Кошти цієї субвенції розподілені на бюджети нижчого рівня в повному обсязі були. Відділами та управліннями освіти міських рад, райдержадміністрацій та об’єднаних територіальних громад протягом другого півріччя проводилася відповідна робота: відкриті торги, переговорні процедури, закупівля. 

Юрій Стецюк зауважив, що сума державної субвенції на закупівлю для Нової української школи була розподілена на щомісячні надходження, тобто кошти надходили частками до жовтня 2018 року включно. Звісно, структурні підрозділи освіти на місцях потребували отримання суми на закупівлі одним траншем.

Також значною проблемою, яку долала більшість з них, стала відсутність учасників відкритих торгів, відсутність пропозицій від виробників шкільних меблів.

Крім того, протягом листопада-грудня спостерігається затримка поставки товарів, на які вже укладено договори. Це відбувається у зв’язку з великим перевантаженням виробників.

Однак на початку тижня закупка та доставка сучасних меблів, дидактичних матеріалів, комп’ютерного обладнання вже завершена в Старобільському районі, Чмирівській  та Троїцькій ОТГ, Троїцькому та Марківському районах.