Прес-центр20 серпня 2020, 20:08

Районній лікарні – нове інфекційне відділення, а дитсадочку – модульну котельню, - підсумки поїздки Сергія Гайдая до Біловодщини

Перебуваючи із робочою поїздкою на Біловодщині,  голова облдержадміністрації Сергій Гайдай відвідав КНП «Біловодська багатопрофільна лікарня»,  де в рамках програми Президента України «Велике будівництво» триває ремонт приймального відділення та створюється відділення екстреної медичної допомоги, яке планують відкрити вже у листопаді поточного року, а також відвідав комунальний заклад ясла-садок № 3 «Джерельце» після проведення ремонту.

Він високо оцінив побачене і відзначив, що це вже дійсно європейський рівень.

Проте, як пожартував очільник Луганщини, «немає керівників, які б не знайшли ще одну проблему, яку необхідно вирішити голові облдержадміністрації».

Тож, у наступному році він пообіцяв допомогти районній лікарні з реконструкцією інфекційного відділення, а дитсадочку «Джерельце» - із будівництвом нової модульної котельні.

Сергій Гайдай  оглянув дорогу державного значення Н-26 «Чугуїв-Мілове», ремонт якої розпочнеться найближчим часом також в рамках  «Великого будівництва».

На завершення голова облдержадміністрації  поспілкувався із керівництвом району та представниками  Біловодської громади. Він  наголосив на безпрецедентних обсягах інвестицій у розвиток Луганської області, а це майже вісім мільярдів гривень та зазначив, що  «у наступному році усі великі транспортні артерії Луганщини будуть відремонтовані».

Крім того, Сергій Гайлай повідомив, що вже з наступного тижня розпочнуться переговори щодо будівництва залізничної гілки «Лантратівка – Кіндрашівська Нова», яка з’єднає Рубіжне зі Старобільськом.

Під час зустрічі з громадськістю знову постало питання сталої роботи кінних заводів.

«Щоб навести лад в обробці земель ДП «Конярство України» та земель вищих навчальних закладів, перш за все, необхідно провести їх інвентаризацію. Тому я звернувся до Держгеокадастру , щоб вони призначили нам незаангажовану людину. Те, що конфлікт вийшов у публічну площину, піде тільки на користь справі», - відповів Сергій Гайдай.

 

Губернатор акцентуав, що він є прихильником партнерських відносин, тому завжди готовий до співробітництва у вирішенні будь-якої проблеми, головне, щоб це в подальшому принесло користь жителям і рідному краю.