Прес-центр18 лютого 2022, 16:02

Реалізація заходів Програми розвитку громадянського суспільства на Луганщині триває

На Луганщині відбулась низка виїзних засідань «круглих столів» для представників органів місцевого самоврядування у рамках у рамках виконання регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства у Луганській області на 2022 – 2026 роки.

Так, протягом 14-16 лютого 2022 року заходи відбулись у Новоайдарі, Міловому та Сватовому.

До них долучились представники Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України, директор Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації Альбіна Кушелева, членкиня координаційної ради сприяння розвитку громадянського суспільства при облдержадміністрації Ганна Борова.

Фахівцями Геоінформаційної системи моніторингу, аналізу, оцінки та вирішення конфліктів (ГІСМАОВК) представникам органів місцевого самоврядування та громадськості представлено удосконалені механізми із вирішення конфліктів на місцевому рівні, їхньої класифікації та супроводження.

Крім того, у ході обговорення презентовано Web-портал IncNet, що реалізує збір, фіксацію та систематизацію потреб людей, які опинилися в складних життєвих ситуаціях, перш за все, осіб з інвалідністю; ще однією функцією цього порталу є фіксація пропозицій від благодійників та пошук о тримачів допомоги, які відповідають цільовим групам благодійників. Також тут можна зареєструватися у якості волонтера.

Web-портал IncNet може виступати своєрідною «біржею благодійності» Луганщини, де кожен бажаючий може зареєструватися та отримати допомогу або допомогти.

Результатом ініціатори проведених «круглих столів» передбачають ознайомлення жителів місцевих громад із методиками трансформації конфліктів та знаходження майданчиків діалогу на різних рівнях: місцевому, районному та обласному.