Прес-центр27 травня 2021, 16:05

Реалізується пілотний проєкт щодо діяльності наглядових рад закладів професійної освіти

Сьогодні відбулося перше засідання наглядової ради ВПУ № 92 міста  Сєвєродонецьк. У її роботі взяла участь заступниця голови облдержадміністрації Катерина Безгинська.

Відкриваючи захід, вона зауважила, що обласна влада підтримує ініціативи щодо створення наглядової ради та навчально-практичного центру, який покращить підготовку кваліфікованих робітників сфер обслуговування та громадського харчування, задовольнятиме попит на них регіонального ринку праці. 

Під час заходу зазначено, що основними ініціативами щодо модернізації професійної (професійно-технічної) освіти, визначеними Президентом та Урядом України, є децентралізація управління та удосконалення механізму фінансування на державному та регіональному рівнях; підвищення ефективності діяльності регіональних рад професійної освіти; створення закладів професійної освіти нової формації та забезпечення їх автономії.

Публічно-приватне партнерство є доцільним для розвитку та забезпечення стабільного функціонування суспільно значущих об’єктів, в тому числі закладів освіти. У Концепції реалізації державної політики у сфері професійної (професійно-технічної) освіти також конкретизовано участь соціальних партнерів у здійсненні процесів реформування освіти.

Консолідувати їх взаємодію мають наглядові ради закладів професійної (професійно-технічної) освіти, метою створення яких є розвиток партнерства закладів освіти з  різними суб’єктами і інститутами ринку праці, державними та місцевими органами влади, громадськими організаціями.

У Луганській області за ініціативою Програми ООН із відновлення та розбудови миру втілюється пілотний проєкт щодо започаткування діяльності наглядових рад закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

«Тому не випадково, що саме Вище професійне училище № 92 долучено до цього проєкту. Бо стабільно високі показники закладу свідчать про злагодженість роботи педагогічного колективу, його керівництва, студентів та підтверджені участю в міжнародних ініціативах та виставках, конкурсах фахової майстерності різного рівня. Переконана, що успішна діяльність наглядової ради сприятиме розвитку закладу та загалом професійної освіти Луганщини», – зазначила Катерина Безгинська.

Члени ради розглянули та затвердили програму («дорожню карту») діяльності ВПУ № 92 та обговорили теми та формат наступної зустрічі.

До складу наглядової ради за ініціативою закладу увійшли заступник голови облдержадміністрації Катерина Безгинська, директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Луганській області Володимир Артюшенко, представники Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, головних управлінь ДСНС та Держпродспоживслужби у Луганській області, роботодавців та профспілок.