Прес-центр24 квітня 2019, 12:04

Реформування охорони здоров’я в умовах децентралізації

Для представників об’єднаних територіальних громад на базі відпочинку «Прилісне» у Кремінському районі відбувся тренінг на тему: «Моделювання системи надання медичних послуг (первинна медична допомога) на рівні об’єднаної територіальної громади».

Участь у проведенні заходу взяли заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко, в.о. директора Департаментом охорони здоров’я облдержадміністрації Інна Фесенко, начальник управління з питань нормативно-правової роботи та децентралізації Луганської облдержадміністрації Вадим Лазніков, директор Луганського центру розвитку місцевого самоврядування Ігор Агібалов, а також  представниками Біловодської, Білокуракинської, Новопсковської, Лозно-Олександрівської, Привільської та Чмирівської ОТГ, Сватівської районної ради та Сватівської, Новопсковської, Білокуракинської райдержадміністрацій.

Під час заходу обговорено низку проблемних питань щодо організації та надання первинної медичної допомоги населенню області.

Зокрема, фінансування фельдшерських пунктів, кадрове забезпечення закладів первинної ланки та створення організаційно управлінських моделей з надання медичних послуг на рівні громади.

Також під час тренінгу був приведений досвід роботи  об’єднаних громад, райдержадміністрацій та медичних служб Вінницької, Хмельницької, Кіровоградської та Дніпропетровської областей.