Прес-центр27 травня 2021, 17:05

Регіональна комісія з питань ТЕБ та НС конкретизувала завдання щодо реагування на можливі надзвичайні ситуації в умовах ускладнення воєнно-політичної обстановки

Під час засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій під головуванням Міністра розвитку громад і територій Олексія Чернишова 14 травня Луганській облдержадміністрації було надано низку доручень щодо ліквідації наслідків минулорічних пожеж та забезпечення готовності до реагування на можливі надзвичайні ситуації в умовах ускладнення воєнно-політичної обстановки.

Саме для того, щоб конкретизувати такі заходи на місцевому рівні, було скликано регіональну комісію з питань ТЕБ та НС.

Зокрема, керівникам територій доручено терміново уточнити плани цивільного захисту на особливий період та скоригувати заходи щодо приведення у вищий ступінь готовності  усіх ланок територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Луганської області.

Окрема увага була приділена підвищенню ефективності оповіщення  населення про загрозу або виникнення надзвичайних ситуацій. Перший заступник голови облдержадміністрації Олексій Смирнов, який вів засідання, наголосив: «Це має бути комплекс заходів, у тому числі із залученням ЗМІ та у формі, доступній для осіб з вадами зору та слуху».

Надано також низку доручень щодо сталого функціонування об’єктів життєзабезпечення населення, зокрема, передбачення здійснення аварійного водопостачання в населених пунктах та створення запасів матеріалів, обладнання, інструменту та медичних засобів, необхідних для укомплектування захисних споруд цивільного захисту та інших споруд, призначених для укриття всіх категорій населення.