Прес-центр27 червня 2018, 14:06

Регіональне відділення НОК України підвело підсумки роботи

Сьогодні, 27 червня, голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяв участь у засіданні звітно-виборчої Асамблеї Луганського обласного відділення Національного олімпійського комітету України. На захід було запрошено чемпіонів, призерів та учасників Олімпійських ігор, керівників регіональних спортивних федерацій та навчальних закладів тощо.

У вітальному слові Юрій Гарбуз звернув увагу присутніх на важливості розвитку спортивної сфери в області: «Шановні спортсмени, ви гордість, імідж та обличчя нашої Луганщини. За останні два роки ми вдвічі збільшили фінансування обласної спортивної галузі. Наразі понад 8 тисяч дітей займається у дитячо-юнацьких спортивних школах. Сподіваюсь, що невдовзі наші маленькі спортсмени будуть завойовувати нагороди всеукраїнських та світових першостях».

Крім того, очільник Луганщини приділив увагу створенню дієвої системи взаємодії між спортивними федераціями, школами спортивної майстерності та обласною владою. Юрій Гарбуз зазначив, що реальною можливістю реалізації запланованого повинна стати Асоціація фізичної культури та спорту.

Він нагадав, що Луганщина віддавна славиться своїми олімпійськими успіхами. Так, за роки незалежності України спортсмени області вибороли 18 медалей Олімпійських ігор (чотири срібних та 14 бронзових). Після окупації Луганська область втратила основні бази для підготовки та майже всю спортивну інфраструктуру. Проте, незважаючи на всі складнощі, вдалось підготувати 11 спортсменів для участі в Олімпійських іграх 2016 року.

На Луганщині вже працюють обласні спортивні комунальні установи, перереєстровано спортивні федерації, фізкультурно-спортивні товариства, відновлено роботу обласного ліцею-інтернату фізичної культури та спорту, розвивається дитячо-юнацький спорт, ведеться модернізація обласної фізкультурної бази «Олімп», що стане повноцінним центром олімпійської та паралімпійської підготовки професійних спортсменів.

Протягом 2015–2017 років наші спортсмени завоювали на міжнародних, європейських та всеукраїнських першостях понад три тисячі медалей різного ґатунку. Понад 60 провідних та перспективних спортсменів області щомісячно отримують обласні стипендії.

Юрій Гарбуз тримає на особистому контролі питання реконструкції стадіонів в районах області та ДЮСШ.  Вже відремонтовано 6 стадіонів  (у Сватовському, Білокуракинському, Новоайдарському, Новопсковському, Станично-Луганському та Старобільському районах) та 6 ДЮСШ (у Лисичанську, Попасній, Новоайдарі, Троїцьку, Станиці Луганській і Марківці).

Звітуючи про свою діяльність, голова Луганського обласного відділення НОК України Михайло Кравченко запевнив, що головним завданням організації є підготовка до Олімпіади 2020 року. В області вже визначені пріоритетні олімпійські види спорту, представники яких будуть боротися за ліцензії на участь в Олімпійських іграх: легка та важка атлетика, спортивна гімнастика, велоспорт, стрибки у воду, боротьба греко-римська, бокс і дзюдо.

За підсумком засідання звітно-виборчій Асамблеї Луганського обласного відділення НОК України було обрано його голову. Ним  став голова Луганського обласного відділення Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Віктор Острєцов.