Прес-центр1 вересня 2016, 17:09

Регіони України відкриті до обміну досвідом

У рамках Проекту ПРООН «Економічне і соціальне відновлення Донбасу» представники місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування, громадськості, бізнесу Луганської та Донецької областей взяли участь у навчальних робочих поїздках до сіми регіонів України. Мета – обмін успішним досвідом у сферах місцевого економічного розвитку, залучення інвестицій, розвитку малого і середнього підприємництва та створення нових робочих місць.

Зокрема, у серпні поточного року представники Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму облдержадміністрації відвідали Рівненський регіональний центр надання адміністративних послуг, де ознайомилися з системою його функціонування.

Під час спілкування зі своїми колегами вони вивчали успішний практичний досвід щодо передачі повноважень органів виконавчої влади органам місцевого самоврядування у сфері ведення реєстрів територіальних громад,              реєстрації/зняття з реєстрації місця проживання громадян.

Крім того, ознайомилися з ситуацією щодо передачі адміністративних послуг з державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень місцевим державним адміністраціям, виконавчим органам міських та селищних рад.

Подібні проекти дозволять допомогти органам влади Луганщини застосувати успішні підходи до підвищення якості адміністративних послуг, зрозуміти сучасні тенденції та напрямки модернізації сфери адміністративних послуг, розширити позитивні вітчизняні практики надання адміністративних послуг.