Прес-центр12 cічня 2021, 09:01

Реєстрація педпрацівників початкових класів для участі в сертифікації розпочнеться 18 січня

Реєстрація вчителів початкових класів для участі в сертифікації 2021 року триватиме з 18 до 27 січня у межах граничної кількості для кожного регіону.

Учасником сертифікації може бути педагогічний працівник, який на момент реєстрації працює на відповідній посаді за основним місцем роботи, має стаж педагогічної роботи не менше двох років та зареєстрований для проходження сертифікації у встановленому порядку відповідно до пп. 7-15 Положення про сертифікацію педагогічних працівників, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України.

Метою сертифікації є виявлення та заохочення педагогічних працівників з високим рівнем педагогічної майстерності, які володіють методиками компетентнісного навчання і новими освітніми технологіями та сприяють їх поширенню.

Для формування бланка реєстраційної картки-заяви педагогічний працівник повинен з 18 по 27 січня 2021 року скористатися веб-сервісом, розміщеним на офіційному веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Лист-виклик для участі в незалежному тестуванні, що містить інформацію про місце, дату та час його проведення, буде розміщено в кабінеті учасника сертифікації не пізніше ніж за тиждень до початку незалежного тестування.

Результати незалежного тестування оприлюднюються шляхом їх розміщення в кабінетах учасників сертифікації не пізніше ніж через 18 календарних днів після його проведення.

Учасники сертифікації, які за підсумками проходження незалежного тестування набрали менше ніж 60 відсотків максимальної кількості тестових балів, вважаються такими, що не склали незалежне тестування та не допускаються до участі в наступному етапі сертифікації.

Загалом сертифікація складається з трьох етапів:
1) незалежного тестування учасників сертифікації;
2) самооцінювання учасниками сертифікації власної педагогічної майстерності;
3) вивчення практичного досвіду роботи учасників сертифікації.

Інформація про успішне проходження сертифікації розміщується в кабінетах учасників сертифікації не пізніше ніж через десять робочих днів з моменту встановлення комісією граничної кількості балів.