Прес-центр10 лютого 2022, 16:02

Реіндустріалізація вугільних міст у полі зору обласної влади

Голова Луганської обласної державної адміністрації–керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай взяв участь у регіональному онлайн форумі «Справедлива трансформація вугільних міст Донецької та Луганської областей».

У вітальному слові очільник Луганщини наголосив на усій важливості та відповідальності рішень, які спіткатимуть населення вуглевидобувних регіонів регіону: «На Луганщині та Донеччині склалась дуже складна ситуація у вуглевидобувній галузі, яку необхідно вирішувати. І вкрай важливо наразі напрацювати дорожню карту, що стала би дороговказом до трансформації областей. Спілкуючись з шахтарями, я неодноразово чув про династичний підхід у сімях гірників. Шахтарська праця охоплює цілі покоління: від дідусів до батьків та онуків. Тому передусім важливо надати гірникам альтернативу гідної праці та її оплати».

Під час заходу були заслухані Стратегії, програми та плани дій представників профільних міністерств щодо підтримки справедливої трансформації вугільних громад. Спікерами з цих питань виступили представники Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, Міністерства розвитку громад та територій України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства енергетики та вугільної промисловості України.

Захід проведено у рамках проєкту USAID «Економічна підтримка Східної України» (Проєкт USAID) спільно з Донецькою та Луганською облдержадміністраціями.