Прес-центр17 березня 2022, 16:03

Рекомендації щодо організації навчального процесу і отримання документів держзразка у Луганській області

У Департаменті освіти і науки обласної військової адміністрації поінформували стосовно організації навчання та отримання учнями документів державного зразка.

14 березня на території України поновлено освітній процес у закладах освіти після вимушених канікул. Залежно від безпекової ситуації в конкретному регіоні, навчання відбувається в дистанційній чи змішаній формі.

Для дошкільнят розпочав роботу дитячий онлайн-садок НУМО bit.ly/3qaT3iy.

Усі охочі можуть використовувати https://lms.e-school.net.ua/guide платформу «Всеукраїнська школа онлайн», що містить відеоуроки, конспекти, тестові завдання, а також Кабінет вчителя bit.ly/3my9nXM, який допомагає залишатися на зв’язку з учнями. Для зручності розроблено мобільний застосунок bit.ly/3Iaw0dS, а Youtube-канал МОН https://www.youtube.com/c/MONUKRAINE містить інформацію, що може стати у пригоді. Докладніше: bit.ly/3JcQLH8.

Всім учням 9 та 11 класів Луганщини держава гарантує отримання документів про освіту державного зразка.

Учні можуть здобувати освіту дистанційно або екстерном. Для цього потрібно звернутися до будь-якої школи на території, яка контролюється Українською владою.

Якщо безпосередньо цього зробити неможливо з будь-яких причин, то маєте можливість вийти на сайти департаментів освіти і науки обласних державних адміністрацій, де в розділі «середня освіта» є сторінка «перелік закладів освіти, які надають освіту на територіях за екстернатною формою навчання» з адресою, телефонами на електронними адресами.

Після обрання закладу освіти потрібно звернутися з заявою у довільній формі  про потребу у конкретній формі навчання.