Прес-центр10 березня 2020, 17:03

Рекорд України встановлено! Більше 11,5 тис. жителів Луганщини читали вірші Тараса Шевченка

З нагоди 206-ї річниці з дня народження та 159-ї річниці від дня смерті  великого українського поета, художника і мислителя Тараса Шевченка сьогодні о 13:00 жителі 72 населених пунктів Луганщини одночасно вголос прочитали поезію Великого Кобзаря.

До цього особливого заходу, який відбувся й у Сєвєродонецьку, долучились заступники голови облдержадміністрації Наталя Романенко та Катерина Безгинська.

Вони разом з іншими учасниками заходу читали вголос уривок з поеми «Сон».

Зафіксувати подію доручили голові громадської спілки «Луганська асоціація організації осіб з інвалідністю» Миколі Надулічному.

«За попередніми підрахунками у встановлені рекорду взяли участь 11529 учасників. Тому, рекорд України встановлено!» – повідомив Микола Надулічний.

У свою чергу, Наталя Романенко зазначила: «Сьогодні визначний для Луганщини день – ми увійшли в історію українських рекордів, читаючи вірш Великого Кобзаря. Патріота, якому душа боліла за Україну й який глибоко вірив у те, що настане час, коли українці стануть вільними».

Також заступник голови облдержадміністрації зауважила, що кожний, хто сьогодні долучився до рекорду, зовсім по-іншому промовляв строки відомі усім зі шкільної  парти, пропускаючи через серце кожне слово.

«Тарас Шевченко не просто вірив, і не просто мріяв – знав: у поетичних творах він бачив «сім’ю велику, сім’ю вольну, нову», бачив геть іншу Батьківщину, де «Врага не буде, супостата, А буде син, і буде мати, І будуть люде на землі», – процитувала строки з віршів Наталя Романенко.

Наталя Романенко вручила дипломи книги рекорду України Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, управлінням культури, національностей та релігії, молоді та спорту облдержадміністрації, а також Сєвєродонецькій міській раді.

Учасники заходу вшанували пам’ять Великого Кобзаря і поклали квіти до його пам’ятнику.

Завершився захід літературно-мистецькою композицією «Раз добром нагріте серце вік не прохолоне», який підготував акторський склад Луганського обласного академічного українського музично-драматичного театру.