Прес-центр15 лютого 2018, 21:02

Ремонт мосту у Станиці Луганській та відкриття КПВВ «Золоте», – Юрій Гарбуз зустрівся з першим заступником Голови СММ ОБСЄ в Україні Александром Хугом

Ці та інші важливі для Луганщини питання сьогодні, 15 лютого, голова Луганської обласної державної адміністрації Юрій Гарбуз обговорив з першим заступником Голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ (СММ ОБСЄ) в Україні Александром Хугом.

У зустрічі також взяли участь заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, директор Департаменту зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної та інвестиційної діяльності облдержадміністрації Денис Денищенко та виконуючий обов’язки Керівника Луганського Регіонального Офісу СММ ОБСЄ Арне Далхауг.

Ознайомивши керівництво СММ ОБСЄ в Україні із загальною безпековою ситуацією в області, Юрій Гарбуз наголосив на важливості створення нормальних умов перетину лінії розмежування для жителів Луганщини. «Ми звертаємося до вас з проханням сприяти досягненню домовленостей щодо ремонту мосту в Станиці Луганській та гарантувати безпеку в ході його виконання», – зазначив очільник Луганської області. Також він привернув увагу до необхідніості відкриття транспортного коридору – КПВВ «Золоте», про що неодноразово домовлялися сторони у Мінську, проте безрезультатно.

Питання електрифікації села Новоолександрівка Попаснянського району також було обговорено в ході зустрічі. Юрій Гарбуз попросив Олександра Хуга забезпечити дзеркальне патрулювання для безпеки працівників районних електромереж. 

Очільник області також звернув увагу на проблему підтоплення шахт «Голубівська» та «Первомайська» ДП «Первомайськвугілля» з боку окупованих територій і попросив вжити заходів у межах повноважень Місії.

У свою чергу Александр Хуг подякував за сприяння з боку обласної влади роботі СММ ОБСЄ в Луганській області та запевнив у визнанні суверенності і цілісності України, як це передбачено Резолюцією РБ ООН #2202.

 

Довідково

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні (СMM) почала свою роботу 21 березня 2014 року на підставі запиту від уряду України до ОБСЄ і консенсусного рішення всіх 57 країн-учасниць ОБСЄ. СMM – це неозброєна цивільна місія, яка працює 24 години на добу, 7днів на тиждень у всіх регіонах України. Її основні завдання – це неупереджено і об'єктивно спостерігати та звітувати про ситуацію в Україні, а також сприяти діалогу між усіма сторонами конфлікту. Місія складається з цивільних спостерігачів, а також міжнародних працівників з держав-учасниць ОБСЄ; їм допомагають співробітники з України.