Прес-центр2 серпня 2019, 17:08

Результати діяльності структурних підрозділів, що відповідають за дороги, у вересні розглядатимуться колегією, – Віталій Комарницький

Про це голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації заявив сьогодні під час наради за участі представників дорожньо-будівельних організацій області.

Віталій Комарницький також нагадав, що за підсумками липневого засідання колегії облдержадміністрації, де розглянуто результати аудиту ефективності використання відповідної субвенції з державного бюджету, прийнято низку рішень.

Про виявлені Рахунковою палатою недоліки доповіла в. о. начальника управління внутрішнього аудиту облдержадміністрації Ірина Вєдєрнікова.

Спілкуючись з дорожниками, очільник Луганщини також акцентував: «Сплачені з державних коштів, які виділені на ремонт доріг, податки повинні залишатися в нашій області, а не спрямовуватися в інші регіони».

Так, низка підрядників зареєстрована в інших областях. Тобто, місцеві бюджети Луганщини недоотримують певну частину коштів.

Про шляхи вирішення цього питання розповів заступник начальника Головного управління ДФС у Луганській області Ігор Ткачов. Серед них – реєстрація на Луганщині філії чи відокремленого підрозділу підрядника.

А також сплата податку з доходів фізичних осіб за місцем реєстрації тимчасового об’єкту здійснення діяльності на території нашої області, про що замовнику необхідно вказувати у договорі на виконання робіт.

Щодо стану виконання ремонтних робіт мосту у Сватовому Віталій Комарницький зазначив: «Цей об’єкт необхідно увести в експлуатацію у вересні. В іншому випадку будуть прийняті кадрові рішення».

Наполіг він і на прискоренні виконання робіт на мості через річку Айдар поблизу села Переді́льське Станично-Луганського району.

Про обсяги виконання робіт на засіданні також доповіли начальник Служби автомобільних доріг у Луганській області Юрій Бережной та начальник управління розвитку та утримання мережі автомобільних доріг області облдержадміністрації Артем Арапов.

Віталій Комарницький звернув увагу на низьку якість виконання ремонтів, зокрема, на ділянці дороги між Щастям та Новоайдаром.

Він наголосив, що результати діяльності цих двох підрозділів за 9 місяців 2019 року будуть розглянуті на засіданні колегії облдержадміністрації у вересні.