Прес-центр29 травня 2022, 07:05

Річницю міста сєвєродончани зустрічають у підвалах, по області двоє знайдених загиблих, поранені, зруйновано близько 60 будинків, – Сергій Гайдай

Він пояснив, що під час безперервних обстрілів не завжди швидко вдається дістатися місць нових руйнувань і перевірити їх на наявність або відсутність жертв.

Тому, спираючись на щоденно зростаючу кількість пошкодженого житла, загиблих може бути більше.

«Ситуація вкрай загострена. Так, 28 травня в Лисичанську російський снаряд влучив в багатоповерхівку. Дівчина загинула на місці, чотирьох місцевих жителів госпіталізовано із травмами різного ступеня тяжкості. Це була тяжка доба для міста – авіаударом зруйновано кінотеатр «Дружба», зазнали пошкоджень 22 будинки. В Сєвєродонецьку обстановка ще більш важка – ворог веде штурм. Бої тривають і дотепер. Річницю міста жителі, які ще залишились, зустрінуть у підвалах. Крім жінки, яка вчора загинула у своєму будинку в старих районах», – зазначив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

Відносно руйнувань житлового фонду: Сєвєродонецьк – 13 будинків, Гірське – 11, Тошківка – сім, Врубівка – шість, Ниркове – два.

Також слід зазначити, що в районі Бобрового ворог зазнав втрат і відійшов на раніше зайняті позиції. Однак силами штурмової авіації завдав авіаційних ударів в районі Устинівки.

За минулу добу на фронті відбито сім атак росіян, знищено один танк та шість ворожих автомобілів. Підрозділи протиповітряної оборони знищили БпЛА типу «Орлан-10».