Прес-центр18 березня 2020, 10:03

Ринки працюватимуть, але тільки сьогодні до кінця робочого дня, – Сергій Гайдай дозволив розпродати продукти харчування

«Ринки працюватимуть, але тільки сьогодні до кінця робочого дня. Відповідне рішення та зміни до  розпорядження  щодо обмежень, пов’язаних із запобіганням виникненню захворювання на корона вірус, будуть затверджені на засіданні регіональної комісії з питань ТЕБ і НС», – голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай пішов на поступки людям, які торгують на продовольчих ринках.

Власники ринків не провели відповідну роз’яснювальну роботу та  спровокували стихійні акції протесту. Розуміючи ситуацію, очільник області  віддав розпорядження на один день відтермінувати закриття продовольчих ринків.

Нагадаємо, відсьогодні, з 18 березня, на Луганщині введені жорсткі обмеження: закриваються всі місця громадського харчування, вулична торгівля, зокрема, на ринках та ярмарках. Обмежено пересування в маршрутках до 10 осіб. Пересування людей у великій кількості контролюватимуть правоохоронні органи.

У штатному режимі працюють аптеки, банки, продуктові магазини, АЗС.

 «Жорсткий підхід до протидії коронавірусу в Китаї дозволив доволі швидко подолати пік розповсюдження вірусу, а ліберальний у Європі призвів до 300-400 смертей щодня. Для мене, людські життя та здоров’я не вимірюються вартістю кілограма ковбаси. Я чітко розумію масштаби загрози і зроблю усе можливе, щоб не допустити занесення та поширення хвороби у Луганській області», – акцентував він.