Прес-центр9 лютого 2021, 16:02

Рішення про виплату допомоги по частковому безробіттю на періоду карантину в центрах зайнятості Луганщини прийняті для 4041 роботодавця на 5785 працівників, – брифінг

Про це розповів директор Луганського обласного центру зайнятості Сергій Болотський сьогодні, 9 лютого, на пресбрифінгу в облдержадміністрації.

Підбиваючи підсумки минулого року, він повідомив, що середньооблікова кількість штатних працівників у листопаді становила 103,3 тис. осіб. У порівнянні з відповідним періодом 2019 року її збільшено на 3,1 тис. осіб.

Крім того, кількість роботодавців, які співпрацювали з центрами зайнятості області, зросла на 6,7 % та становила 3,7 тис. 83,8 % вакансій укомплектовані.

Як підкреслив спікер, станом на 1 січня 2021 року на одне вільне робоче місце претендувало 13 безробітних, що на рівні минулорічного показника.

Загалом протягом року послугами Луганської обласної служби зайнятості скористалися 51,9 тис. громадян, статус безробітного мали 25,3 тис. з них.

Протягом звітного періоду роботу отримали 17,2 тис. осіб.

Для підвищення конкурентоспроможності на ринку праці 1,6 тис. безробітних проходили навчання за направленням служби зайнятості.

Сергій Болотський також зауважив, що за допомогою по частковому безробіттю на період карантину на кінець 2020 року до центрів зайнятості звернулось 4113 роботодавців. По 4041 з них прийняті позитивні рішення про виплату допомоги для 5785 працівників.

Для отримання одноразової матеріальної допомоги суб’єктам господарювання з 15 по 24 грудня до центрів зайнятості пакети документів надали 121 роботодавець на 1310 працівників.

До речі, найбільш затребуваними на ринку праці Луганщини були посади водії автотранспортних засобів, соціальні робітники та продавці продовольчих товарів, бухгалтери, представники торговельні, слюсарі з ремонту авто, менеджери – консультанти, програмісти, робітники з благоустрою.

Спостерігається також попит роботодавців на працівників у сферах охорони здоров'я і надання соціальної допомоги.