Прес-центр11 листопада 2021, 15:11

Рівень вакцинації від COVID-19 на Луганщині вищій за середньоукраїнський

Відповідні дані повідомлені під час засідання «круглого столу» «Адвокація на підтримку стратегій із вакцинації проти COVID-19 згідно з Дорожньою картою та їх виконання в Україні», яке відбулося сьогодні в Сєвєродонецьку.

До його роботи в онлайн режимі долучилися експерти Міністерства охорони здоров’я, ВООЗ, медичні працівники.

У своєму зверненні Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко навів приклади найпоширеніших фейків про вакцинацію та ситуацій, до яких вони призвели: «Вам обирати – вакцинуватись і жити, чи щодня піддавати ризику себе та близьких. Щеплення захищає від тяжкого перебігу хвороби, госпіталізації та смерті. Оберіть життя! МОЗ забезпечило країну вакцинами та організувало кампанію щеплення. Тепер потрібно зробити все можливе, щоб громадяни мали до них доступ і отримали послугу там, де їм зручно. Необхідно мінімізувати відстань між вакциною та людьми».

Як зазначив директор Департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Юрій Стогнієв, на Луганщині працюють 55 пунктів щеплення, 11 центрів масової вакцинації та діють 13 мобільних бригад. Задіяно понад 450 медиків.

На сьогодні проведено 358 351 щеплення, із них 5555 – за останню добу. Першу дозу отримали майже 40 % дорослого населення, дві дози – близько 30 %. В планах до кінця року провакцинувати 50 %.

При розширенні мережі пунктів та центрів вакцинації до відповідної роботи залучають студентів Луганського державного медичного університету.

Загалом, як було зауважено експертами, рівень вакцинації від COVID-19 на Луганщині вищій за середньоукраїнський, якщо обраховувати на 100 тисяч населення.

Про ситуацію з щепленням на Старобільщині розповіла головний лікар КНП «Старобільський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» Олександра Антоненко.

Також на засіданні обговорили впровадження заходів на рівні регіону з долученням регіонального керівництва, медичної спільноти і громадськості в цілому для виконання стратегій із COVID-19 вакцинації та покращення охоплення щепленням у пріоритетних групах.

Модерував захід виконавчий директор ГС «Коаліція за вакцинацію» Тимофій Бадіков.

Засідання відбулося в рамках Адвокаційної кампанії Всесвітньої організації охорони здоров’я у співпраці з Міністерством охорони здоров’я, Громадською спілкою «Коаліція за вакцинацію» за підтримки Європейського Союзу, спрямованої на підвищення прихильності українців до вакцинації від COVID-19.