Прес-центр29 cічня 2020, 17:01

Рівень зайнятості населення Луганщини минулоріч збільшився, - брифінг

Про це під час брифінгу для ЗМІ в облдержадміністрації повідомив директор Луганського обласного центру зайнятості Сергій Болотський.

Розповідаючи про діяльність служби зайнятості в 2019 році, він, зокрема, зауважив, що рівень безробіття протягом минулого року зменшився з 15,1 % до 13,7 %.

Показник зайнятості населення зріс та становив 59,1 % (за дев’ять місяців 2019 року). У 2018 році цей показник дорівнював 57,2 %.

Протягом минулого року кількість роботодавців, які співпрацювали з центрами зайнятості області, зросла на 3,8 % та становила 3,4 тис.

Спікер зазначив, що кількість вакансій у базі даних служби зайнятості Луганщини також збільшилася та становила 21,2 тис. одиниць. 87,6 % з них укомплектовані.

Протягом звітного періоду роботу отримали 19,1 тис. осіб. Це на 1,2 тис. осіб або 6,5 % більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Станом на 1 січня 2020 року на одне вільне робоче місце претендували 13 безробітних.

Сергій Болотський акцентував, що протягом 2019 року одноразову виплату допомоги по безробіттю отримали та відкрили власну справу 54 безробітні особи.

На нові робочі місця з компенсацією роботодавцю єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування працевлаштовані 515 безробітних. Навчалися за направленням служби зайнятості 3,8 тис. безробітних.

Крім того, фахівці обласного центру зайнятості розробили для клієнтів Telegram-bot. Тож, за допомогою електронного пристрою та QR-коду користувачі можуть отримати консультації про електронні сервіси, записатися на прийом, стати на облік, відкрити власну справу, переглянути вакансії або подати інформацію про вакансії.

Також із початку 2020 року працює Освітній портал державної служби зайнятості (http://skills.dcz.gov.ua/). Сервіс допоможе безробітним розвивати власні навички, затребувані на ринку праці, отримати актуальну інформацію щодо пошуку роботи та підбору персоналу, пройти професійне навчання.