Прес-центр24 жовтня 2016, 10:10

Рівненщина підтримує Луганщину: гуманітарна допомога Новопсковському району

23 жовтня після підписання Угоди про співробітництво між Рокитнівською районною державною адміністрацією Рівненської області та Новопсковською районною державною адміністрацією Луганської області, голова Рівненської облдержадміністрації Олексій Муляренко та голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз взяли участь у передачі 20 тонн гуманітарного вантажу – канцелярських та продуктових наборів, які зібрали для своїх ровесників та соціально незахищених мешканців Новопсковського району діти та благодійники з Рівненщини.

«Ці подарунки для жителів Луганщини збирали наші діти в межах акції «Не будь байдужим!», до якої на першому етапі долучилися шість територій Рівненської області. Якщо раніше допомога йшла від волонтерів військовим, то ця поїздка зосереджена на допомозі цивільному населенню. Особливий акцент ми робимо на духовності та дітях. Цього року 350 дітей та 20 вчителів з Луганської області відпочили на Рівненщині, і це тільки початок. Будемо сіяти насіння духовності – тільки так ми зможемо відновити нашу країну», – зазначив Олексій Муляренко.

У відповідь Юрій Гарбуз запропонував очільнику Рівненської області долучитияь до проекту обміну досвідом вчителів, який вже успішно реалізується між Луганською, Львівською та Тернопільською областями.