Прес-центр28 липня 2021, 16:07

Рій «Соколи» з Луганщини – серед переможців Всеукраїнського етапу гри «Джура» старшої вікової групи

З 19 по 28 липня 2021 року у Чернівецькій області відбувся ІІІ етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») - Буковинська Січ (старша вікова група, 15-17 років). У заході взяли участь майже 200 дітей з 22 областей України, м. Києва та Українського державного центру національно-патріотичного виховання, краєзнавства і туризму учнівської молоді.

Луганську область представляли переможці обласного етапу гри серед старшої вікової групи – рій «Соколи» Комунального навчально-виховного комплексу «Рубіжанський ліцей».

Як завжди, програма ІІІ етапу Гри була досить насичена та передбачала участь роїв у дванадцяти залікових та обов’язкових конкурсах і змаганнях, у різноманітних вишколах, екскурсіях, тощо.

Учасники Всеукраїнського етапу військово-патріотичної гри «Джура» мали змогу ознайомитись з унікальними місцями Чернівецької області – Хотинською фортецею, Вижницьким коледжем декоративно-прикладного мистецтва, а також здійснити мандрівку у Карпати.

Крім того організатори познайомили юнацтво зі зразками стрілецької зброї та важкої артилерії;   група піротехнічних робіт Аварійно-рятувального загону спеціального призначення провела ряд майстер-класів і розповіла про правила безпечного поводження з небезпечними (або підозрілими) предметами, про роботу пожежної служби та обладнання пожежної машини; провели майстер-класи від Українського інституту національної пам'яті по грі «Українська революція 1917-1921. 100 років боротьби» та майстер-класи із художнього різьблення; організували для учасників гру Лазертаг («Теренова гра»), Чумацькі забави та багато інших цікавинок.

Юні джури змагалися у конкурсах: «Пластун», «Впоряд», «Тактична підготовка», «Відун», «Стрільба», «Саперна підготовка», «Метання гранати» та інші.

Рій «Соколи» брав активну участь у всіх заходах програми та продемонстрував високий рівень підготовки й згуртованості в конкурсній програмі.

За підсумками гри старші джури Луганщини посіли:

І місце – у конкурсі «Впоряд»;

І місце – у конкурсі «Тактична підготовка»;

ІІ місце – у конкурсі «Стрільба з АК-74»;

ІІ місце – у конкурсі «Метання гранати»;

ІІ місце – у конкурсі «Теренова гра» зі змаганням у грі з Лазертагу.