Прес-центр6 березня 2017, 17:03

Робітники юстиції визначили основні завдання на поточний рік

6 березня, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко взяв участь у засіданні колегії Головного територіального управління юстиції у Луганській області, присвяченої підсумкам виконання основних напрямів діяльності за 2016 рік. У заході взяли участь начальник Головного територіального управління юстиції у Луганській області Тетяна Філатова та представники органів юстиції регіону всіх рівнів.

 

Юрій Клименко зазначив, що завдяки налагодженій співпраці керівництва Головного управління юстиції та облдержадміністрації вдалось втілити одну з найуспішніших реформ передачі функцій з реєстрації бізнесу та нерухомості на місця. З часу передачі зазначених функцій міста та райони поповнили свої бюджети на понад 6,3 млн грн.

 

Також протягом минулого року запущено та діє проект з видачі свідоцтв про народження дитини безпосередньо в пологових будинках, у Сєвєродонецьку запроваджено пілотний проект «Шлюб за добу», відкрито мережу бюро правової допомоги, де послугами юристів та адвокатів можуть скористатися 13 категорій громадян. А наприкінці 2016 року на Луганщині відбувся запуск системи електронних торгів «СЕТАМ».

 

Основними завданнями на поточний рік Головного територіального управління юстиції у Луганській області визначено запуск проекту «Он-лайн будинок юстиції», який забезпечуватиме первинну допомогу населенню. Проекту «Я маю право» стане загальнонаціональною платформою з правової обізнаності громадян.

 

Серед пріоритетів надання послуг громадянам є запуск проекту «Шлюб за добу» у Станиці Луганській, як відповідь на чисельні звернення громадян, що бажають зареєструвати шлюб.