Прес-центр21 лютого 2019, 17:02

Робота територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту в 2018 році отримала позитивну оцінку

В облдержадміністрації відбулися збори керівного складу територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Луганської області.

Захід із підбиття підсумків роботи за цим напрямом у 2018 році і визначення основних завдань на поточний рік проведено заступником голови облдержадміністрації Юрієм Клименком.

Звітуючи, начальник управління цивільного захисту Володимир Мирошниченко, зокрема, повідомив, що протягом минулого року територіальна підсистема продовжувала працювати у режимі надзвичайної ситуації державного рівня.

У період уведення в області воєнного стану було встановлено режим надзвичайного стану.

22-23 грудня комісією ДСНС України здійснено перевірку виконання заходів цивільного захисту в умовах воєнного стану, за результатами якої роботі територіальної підсистеми надано позитивну оцінку.

Загалом протягом року в області виникли 10 надзвичайних ситуацій, 2601 пожежа, де врятовано 183 особи. У порівнянні із 2017 роком кількість пожеж зменшилася на 5,5 %.

Юрій Клименко звернув окрему увагу на недоліки територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту Луганської області.

«Життя та здоров’я людей залежать від злагоджених дій відповідних служб. Управлінню цивільного захисту облдержадміністрації необхідно провести аналіз виявлених минулоріч недоліків, виконання на територіях відповідних протокольних доручень та письмових інформувань, ймовірних збитків. За результатами будуть проінформовані правоохоронні органи», - наголосив він.

За вищевказаним питанням також відзвітували представники відповідних структурних підрозділів облдержадміністрації, територіальних підрозділів центральних органів виконавчої влади та інших служб.

За підсумками зборів доручено протягом місяця провести збори керівного складу місцевих ланок територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту. Також на місцях необхідно вжити заходів щодо підготовки та пропуску льодоходу, повені та паводків до завершення відповідного періоду у 2019 році.

Важливим є визначення та облаштування місць масового відпочинку населення на водних об’єктах області протягом купального сезону.

Крім того, необхідно забезпечити виконання заходів, спрямованих на безпечний відпочинок населення на водних об’єктах.

Протягом року у містах, районах та об’єднаних територіальних громадах доручено завершити технічну інвентаризацію та приведення в належний стан захисних споруд цивільного захисту.

Ще одним завданням є забезпечення утримання системи оповіщення населення в постійній готовності до використання та покращення оповіщення територій населених пунктів із залученням всіх можливих технічних засобів.