Прес-центр14 вересня 2018, 09:09

Робота зі стабілізації тарифів РКП «Старобільськвода» триває

Заступник голови Луганської обласної держадміністрації Геннадій Іваненко провів нараду з проблемних питань діяльності РКП «Старобільськвода».

Під час заходу розглянуті пропозиції органів місцевого самоврядування щодо шляхів подолання тенденції підвищення тарифів, яке не гарантує споживачам удосконалення якості послуг водопостачання та водовідведення.

Зокрема, директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай зауважив, що об’єднані територіальні громади, районні, сільські та селищні ради несуть сумісну відповідальність разом з РКП «Старобільськвода»  із забезпечення населення питною водою та водовідведенням.

Тож, необхідно проаналізувати шляхи подальшої роботи підприємства з обов’язковими короткостроковими та середньостроковими заходами щодо модернізації мереж із врахуванням їх вартості та термінів окупності.

За результатами обговорення Геннадій Іваненко вказав на недоліки у пропозиціях представників органів місцевого самоврядування та надав доручення у найкоротші терміни доопрацювати фінансові плани стабілізації тарифної політики по кожній території.

Також він запевнив, що у свою чергу облдержадміністрація надасть усю можливу підтримку для розв’язання ситуації.

Наразі питання підвищення тарифів та процес їх корегування на РКП «Старобільськвода» зняті з порядку денного.