Прес-центр13 липня 2020, 12:07

Родина переселенців отримала безвідсотковий кредит на житло за кошти облбюджету

Голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Гайдай вручив сім’ї внутрішньо переміщених осіб сертифікат на пільговий безвідсотковий кредит для житла.

Олександр та Тетяна Лондари мають двох дітей: доньку Діану 10 років та сина Матвія 5 років. Чоловік працює рятувальником в Головному управлінні ДСНС України у Луганській області.

Звертаючись до родини, очільник області сказав: «Ваші мрії здійснилися. Бажаю вам злагоди, упевненості у завтрашньому днів, якомога більше добрих і щасливих років життя».

Олександр Лондар подякував Сергію Гайдаю за можливість мати власне житло: «Я дуже радий щодня бачити веселі очі моїх дітей».

А ще Сергій Гайдай подарував маленьким Діані та Матвію дитячі іграшки.

Житло буде придбане у рамках реалізації Регіональної цільової програми забезпечення молоді житлом на 2018-2020 роки за рахунок обласного бюджету.

Це 4-х кімнатна квартира в місті Сєвєродонецьк загальною площу 75,3 кв. м.  На її купівлю надано безвідсотковий кредит в розмірі 588418 гривень на 26 років.

Слід зазначити, що відповідно до зазначеної програми, якщо родина має двох дітей, то сплачувати за кредитом вона має на 25 % менше.

Нагадаємо, що за кошти обласного бюджету, починаючи з вересня 2016 року, за різними програмами житлом забезпечено 35 сімей.