Прес-центр3 березня 2017, 12:03

Роман Власенко: 2016 рік став проривним в усіх аспектах життя

2 березня відбулося публічне представлення звіту про виконання обласного бюджету за 2016 рік та Регіональної цільової програми сприяння розвитку громадянського суспільства в Луганській області на 2017-2020 роки

 

В.о. директора Департаменту фінансів облдержадміністрації Тетяна Анікієва проінформувала про виконання обласного бюджету за 2016 рік.

 

Вона повідомила, що за 2016 рік загальний обсяг фактично отриманих доходів обласного бюджету склав 3.383.414,9 тис. грн. У порівнянні з 2015-м роком він збільшився на 57,6 відсотків. Слід зазначити, що фактичні надходження до обласного бюджету у 2016 році складалися як з доходів, що сплачені платниками, розташованими на підконтрольній території, так і платниками, які розміщені на непідконтрольній території.

 

Про те, куди були спрямовані виділені кошти, що придбано, відремонтовано або побудовано прозвітували керівники департаментів охорони здоров’я; освіти і науки; управлінь культури, національностей та релігій; молоді та спорту облдержадміністрації. Вони підкреслили, що завдяки фінансуванню вирішені деякі проблеми, які не вирішувалися роками. Їх думку про те, що у 2016 році були відчутні зрушення на краще, підтримала і присутня  у залі громадськість.

 

Перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко зауважив, що проблем багато: і дороги, і інфраструктура, і залізниця. Найскладніша ситуація у сфері охорони здоров’я. «Та все ж таки 2016 рік став проривним в усіх аспектах життя»,– додав він.

 

Про заходи, спрямовані на дієвий та ефективний розвиток громадянського суспільства в Луганській області, розповів Андрій Зайцев, заступник директора – начальник управління комунікацій з громадськістю Департаменту масових комунікацій облдержадміністрації.

 

Він наголосив на тому, що інститути громадянського суспільства на сьогодні формують образ держави, головні принципи управління якої базуються на засадах партнерства органів влади та представників громадськості. Зауважив, що роль ІГС у суспільно-політичних процесах регіону є незначною, громадська активність залишається безсистемною та відірваною від поточних суспільних процесів.

 

Одним з чинників, що стримують зростання ефективності громадянського суспільства області, є недостатній фінансовий супровід громадських ініціатив, звідси і проблеми відсутності мотивації представників громадськості.

 

Щоб громадянське суспільство в Луганській області розвивалося ефективно і було дієвим розпорядженням голови обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації від 28.02.2017 № 115 затверджено Регіональну цільову програму сприяння розвитку громадянського суспільства в Луганській області на 2017-2020 роки.

 

Роман Власенко зазначив: «На сьогодні ця програма є інструментом залучення коштів. Незабаром буде затверджена програма підтримки децентралізації. Ми рухаємося в правильному напрямку».