Прес-центр3 листопада 2016, 13:11

Роман Власенко і Ґернот Ерлер домовились про співробіництво

 

2 листопада Перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко разом із заступником голови облдержадміністрації Ольгою Лішик зустрілися з делегацією Федерального уряду Німеччини – паном Ґернотом Ерлером, спеціальним представником Федерального уряду Німеччини з питань головування в ОБСЄ та паном Крістофом Каміссеком, особистим секретарем спеціального представника з питань головування в ОБСЄ Федерального міністерства закордонних справ Німіеччини. Супроводжував делегацію Генеральний консул Німеччини у Донецьку Вольфґанґ Мьоссінґер.

Під час зустрічі сторони обговорили низку питань, серед яких: безпека у регіоні та ситуація з недопущенням утисків прав внутрішньо переміщених осіб.

Обговорюючи питання щодо переселенців, Роман Власенко наголосив, що головним і, разом з тим складним питанням є забезпечення людей житлом та робочими місцями. Для їх вирішення, за словами Першого заступника голови облдержадміністрації необхідна підтримка держави.

Також, під час зустрічі було порушене питання щодо енергоефективності.  У цьому напрямку сторони домовилися організувати спільні заходи, спрямовані на впровадження якісних енергетичних сервісів та провести наступного року Тиждень німецької культури у Луганській області.