Прес-центр3 червня 2022, 09:06

Росіяни мріяли захопити Київ за 3 дні, тепер їх мрія – Сєвєродонецьк, який витримав 100 днів, – Сергій Гайдай

Росіяни, тверезо оцінюючи потужність власної армії, виміряли нашій державі три доби життя – переможний парад агресора мав відбутися ще взимку, – зазначає начальник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

«Вже літо, а «друга армія світу» застрягла на Луганщині. Пішла на дно Сіверського Дінця. Щоправда, не уся, лише близько 80 одиниць техніки та особовий склад. Напевно, ніде ворог не втрачав стільки за три дні, як у Білогорівці. Зважте, не під Києвом, не в Мукачевому – в Білогорівці, де до війни мешкали 852 людини», – наголосив очільник області.

Він нагадав, що мрії мають особливість не здійснюватись: «Минуло три дні, потім ще три, завершилися три місяці, а ворог к тому часу лише підступився к Сєвєродонецьку. Це не слабкість росіян – це міць української армії, хлопців і дівчат, які гинуть аби вберегти Україну. Щоб діти у Дніпрі, Чернівцях, Кропивницькому могли засинати у тиші, а їхні батьки – підіймати економіку».

Ще однієї перемоги наша країна досягла на міжнародному майданчику. Президент Зеленський обрав шлях боротьби за українську державність і поступово переконав друзів та союзників у тому, що наш опір може бути успішним.

Ми отримуємо міжнародні гарантії безпеки. А ухвала в США закону про ленд-ліз, упевнений Сергій Гайдай, увійде в український літопис.

«Вони повірили в нашу перемогу і почали допомагати. Так, українські бійці більш майстерні та неймовірно вмотивовані. Однак ворог концентрує на напрямках наступу значні сили, переважає нас кількістю особового складу і техніки. Нам потрібна сучасна зброя – і вона надходить. Не так швидко, як того хотіли б жителі Луганщини, Донеччини чи Херсонщини, але хлопці поступово отримують потужну далекобійну артилерію, подекуди йдуть у прорив, женуть росіян. Так буде по усій лінії фронту, необхідно лише дочекатися: уберегти наших захисників та захисниць від великих втрат, а нам з вами – не переставати вірити в ЗСУ. Вони б’ються за кожного з нас, пам’ятайте про це щодня», – акцентував Сергій Гайдай.

У будь-яку мить, каже він, стадія війни може перейти у формат дипломатичних перемовин. Але це повинна бути очна зустріч президентів двох країн. Втім, цього варто очікувати лише тоді, коли рф продемонструє реальне бажання перейти до дипломатії.

«Відведення військ на лінію, яка існувала до 24 лютого має стати першим кроком супротивника до дипломатії, до початку перемовин щодо миру. Поки з боку росії відсутні будь-які такі спроби. Втім, Україна прагне деокупувати всі свої землі, відновивши територіальну цілісність. Тобто, включно із Донбасом і Кримом», – резюмував очільник Луганщини.