Прес-центр18 травня 2018, 08:05

Російсько-окупаційні війська обстріляли Троїцьке: двоє мирних жителів загинули, двоє поранені

Сьогодні після опівночі ворог відкривав вогонь зі 122-міліметрових гармат по населеному пункту Троїцьке Попаснянського району. Внаслідок нічних обстрілів зафіксовано 15 розривів артилерійських снарядів у житлових кварталах селища Троїцьке. Було пряме попадання у житловий будинок, в якому мешкає родина: батько та молодший син загинули, мати зі старшим сином отримали тяжкі поранення. Ситуація ускладнюється тяжким психологічним станом постраждалих. Наразі вони госпіталізовані до Лисичанської центральної міської лікарні ім. Титова та отримують усю необхідну медичну допомогу.

На місці події працюють рятувальники, бригада медичної допомоги, слідчо-оперативна група та керівництво Попаснянської ВЦА.

За дорученням голови Луганської обласної державної адміністрації – керівника обласної військово-цивільної адміністрації Юрія Гарбуза, у районному центрі буде проведено виїзне засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. На місце виїхали заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко, начальник Департаменту соціального захисту населення ОДА та Управління з питань цивільного захисту населення.

З метою забезпечення постраждалих всієї необхідною соціальною, медичною допомогою на місці події будуть діяти виїзні комісії Департаменту соціального захисту населення ОДА та Управління з питань цивільного захисту населення ОДА.

Юрій Гарбуз тримає ситуацію на особистому контролі.

Крім того, минулої доби та після опівночі російсько-окупаційні війська 17 разів відкривали вогонь у напрямку населених пунктів вздовж лінії розмежування.

Зокрема, по укріпленнях наших захисників поблизу околиць Попасної, Новотошківського, Новозванівки, Катеринівки та Троїцького застосовувались гармати калібром 152 мм і 122 мм, 120 мм і 82 мм міномети, гранатомети різних типів, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю.

У напрямку Кримського та Причепилівки відкривався вогонь з 152-мм артилерії, 82-мм мінометів, протитанкових гранатометів та великокаліберних кулеметів.