Прес-центр15 березня 2017, 13:03

Розглянуті актуальні питання економічного розвитку області

Сьогодні, 15 березня, перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Роман Власенко провів засідання колегії Департаменту економічного розвитку, торгівлі та туризму ОДА.

У заході взяли участь члени колегії, представники економічних служб та центрів надання адміністративних послуг міст Лисичанськ та Рубіжне.

Під час засідання розглянуті питання виконання регіональних цільових програм за 2016 рік, реалізації та підготовки проектів (програм) регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, а також діяльності центрів надання адміністративних послуг у 2016 році.

За словами заступника директора Департаменту Ольги Севостьянової результати моніторингу реалізації регіональних програм свідчать про тенденцію до зміцнення ресурсного забезпечення програм. Так, у 2016 році на виконання завдань та заходів регіональних програм було спрямовано
414,2 млн грн, що майже вдвічі перевищує обсяги фінансування програм у 2015 році (215,1 млн грн).

Усього протягом року реалізовувалось 39 регіональних програм, термін дії 11 з яких закінчився за підсумками року. Заключні звіти про стан реалізації цих програм планується розглянути на чергових засіданнях робочої групи з питань розгляду ефективності реалізації регіональних цільових програм та доцільності їх фінансування за рахунок коштів обласного бюджету.

Звертаючись до присутніх, Роман Власенко зауважив, що будуть переглянуті усі регіональні цільові програми, які не фінансувалися в 2016 році.

В.о. обов’язки директора Департаменту Людмила Ахтирська звернула увагу учасників заходу на процедуру конкурсного відбору проектів (програм) регіонального розвитку, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державного фонду регіонального розвитку, а також критерії їх оцінки.

У поточному році на реалізацію таких проектів за рахунок коштів державного фонду області передбачено 238,5 млн грн. Відповідно до змін до статті 24 Бюджетного кодексу України не менше 10 % цих коштів має бути спрямовано на проекти розвитку спортивної інфраструктури та енергоефективності державних та комунальних навчальних і медичних заходів за кожним напрямом.

Також пріоритетними є проекти зі створення опорних шкіл, капітальних ремонтів дорожньо-транспортної інфраструктури, проекти з економічним ефектом.

Крім того, начальник управління сприяння підприємницькій діяльності та цінової політики Департаменту Наталія Коломицева розповіла про діяльність центрів надання адміністративних послуг у 2016 році.

За результатами розгляду порушених питань структурним підрозділам облдержадміністрації та місцевим органам влади надані відповідні доручення.