Прес-центр24 cічня 2019, 11:01

Розглянуті пропозиції щодо утворення об’єднаної громади у Міловському районі

Заступник голови облдержадміністрації Геннадій Іваненко перевірив впровадження реформи децентралізації у Біловодському та Міловському районах.

На Біловодщині об’єднана громада в межах одного району. Там є якісний рівень медичного обслуговування, сучасний центр надання адміністративних послуг, на рівні вимог часу шкільна освіта, відроджені заклади культури, залучені мільйони додаткових коштів на розвиток інфраструктури. Відзначено, що громада на цьому не зупиняється і на часі реалізація нових планів розвитку.

У Міловському районі ОТГ ще не утворено.

Керівництво області і району при впровадженні реформи децентралізації покладається на місцевих лідерів, з якими і проведено відповідну нараду. Зокрема, досягнуто домовленість організувати поїздки по вже діючих об’єднаних громадах області, аби наочно ознайомитися з перевагами і недоліками реформи.

Крім того, під час його відвідування кінного заводу у Новострільцівці, відомого виведенням чистокровної породи верхових коней, обговорили варіанти підтримки цієї справи і можливе створення підрозділу кінної поліції.