Прес-центр15 травня 2018, 17:05

Розглянуто стан реалізації проекту будівництва електропідстанції в Кремінній

Поточні питання реалізації проекту «Нове будівництво ПС 500 кВ «Кремінська» з заходами ПЛ 500 кВ Донбаська – Донська та ПЛ 220 кВ Кремінська – Ювілейна, Луганська область» розглянуті сьогодні, 15 травня, на нараді в облдержадміністрації.

Відкриваючі засідання, заступник голови облдержадміністрації Юрій Клименко зауважив: «Реалізація цього важливого в інфраструктурному сенсі проекту надасть можливість Луганщині приєднатися до об’єднаної енергетичної системи України, відновити роботу великих промислових підприємств та в перспективі збільшити інвестиції в область».

Будівництво об’єкту є пріоритетом для ДП «НЕК «Укренерго». Про це наголосив директор з капітального будівництва цього підприємства Олександр Мороженко. Він запевнив у всебічній підтримці та сприянні в реалізації цього проекту, а саме, підстанції 500 кВ «Кремінська» та відповідних ліній електропередач.

Нагадаємо, що від початку проведення АТО наша область опинилася на енергетичному острові, єдиним джерелом енергозабезпечення є «Луганська ТЕС».

За словами представника генеральної підрядної організації, що здійснює будівництво, на сьогодні в монтажі знаходяться автотрансформатор, вимикачі та роз’єднувачі 220 кВ, трансформатори напруги 220 кВ, обмежувачі перенапруги 35 кВ, 220 кВ, 500 кВ.

Проблемним питанням залишається надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок, що дасть можливість розпочати роботи у Кремінському району. Ці обставини збільшують термін реалізації проекту в цілому.

Облдержадміністрацією спільно з ДП «НЕК «Укренерго» досягнуто домовленість про об’єднання зусиль з метою вирішення питань, що виникають в ході реалізації проекту, задля його завершення в найкоротші терміни.