Прес-центр7 червня 2018, 11:06

Розглянуто стан розрахунків за спожиті паливно-енергетичні ресурси в області

На засіданні обласної комісії з питань розрахунків за спожиті паливно-енергетичні ресурси та їх ефективного використання обговорили стан погашення заборгованості підприємствами водопостачання Луганщини за електроенергію.

Засідання провів заступник голови облдержадміністрації Вадим Данієлян. Він акцентував увагу, що не дивлячись на виконання підприємствами централізованого водопостачання та водовідведення досягненої між обласною владою та керівництвом ТОВ «ЛЕО» домовленості щодо сплати поточних розрахунків за енергоносії, обмеження електроенергією об’єктів водопостачання продовжується.

На комісії зазначили, що ТОВ «ЛЕО» не виконує вимоги Закону України «Про заходи, спрямовані на врегулювання заборгованості теплопостачальних та теплогенеруючих організацій та підприємств централізованого водопостачання і водовідведення за спожиті енергоносії» у частині підписання актів звіряння розрахунків за спожиту електроенергію, які утворилися станом на 1 липня 2016 року. Такі дії не дають змоги першим увійти до Реєстру підприємств, що беруть участь у процедурі врегулювання заборгованості за енергоносії у відповідності до закону.

За результатами засідання міським головам та керівникам райдержадміністрацій доручено вжити заходи з забезпечення поточних оплат за спожиту електроенергію та погашення заборгованості за неї, активізації роботи міських комісій та роботи з боржниками за послуги централізованого водопостачання та водовідведення.

Низка доручень надана керівникам відповідних підприємств.

У засіданні також узяли участь директор Департаменту житлово-комунального господарства облдержадміністрації Віталій Сурай, керівники комунальних підприємств та ТОВ «ЛЕО».