Прес-центр22 червня 2018, 19:06

Розпочато діалог між представниками луганського та литовського бізнесу

Сьогодні, 22 червня, в рамках візиту делегації Литовської республіки до Луганської області, президент Вільнюської торгово-промислової палати, голова Литовсько-Української бізнес-ради Сігітас Лєонавічюс зустрівся з представниками бізнесу Луганщини. Головною метою зустрічі був збір інформації та пошук можливостей бізнес-співробітництва, визначення спільних інтересів. 
Представники Агенції регіонального розвитку Луганської області, поінформували закордонних гостей про соціально-економічний та інвестиційний клімат Луганщини. Зокрема про те, що з початком збройної агресії, були втрачені ринки збуту та розірвані кооперативні виробничі відносини з РФ. Проте, незважаючи на велику кількість питань стосовно європейської сертифікації та відсутність сталої логістичної системи, луганський бізнес орієнтується на західний ринок.
Представник Асоціації «Творчий інкубатор Дзукійського краю» Йонас Балчюс зазначив, що істотним внеском у відновлення та розвиток Луганщини може стати створення сприятливих умов для малого і середнього підприємництва за європейським зразком – у так званих «бізнес-інкубаторах».
У свою чергу, керівники підприємств Луганщини поділилися своїми успіхами на українському та міжнародному ринках, передусім у хімічній галузі (виготовлення полімерів, промислових вибухових речовин), фармацевтика (повний цикл виготовлення лікарських засобів), скловиробництві (вироби зі скловолокна та композитних матеріалів). 
За підсумком діалогу гості вирушили до ПрАТ «Сєвєродонецького науково-виробничого об’єднання «Імпульс», ТОВ «Рубіжанська панчішна мануфактура» та ТОВ НВФ «Мікрохім».
Нагадаємо, сьогодні в Луганській області перебуває делегація з Литви на чолі з Міністром закордонних справ Литви Лінасом Лінкявічусом. Це зворотній візит у відповідь на поїздку Юрія Гарбуза до Вільнюса у березні 2018 року