Прес-центр4 cічня 2019, 12:01

Розпочато конкурсний відбір проектів на отримання державних грантів

Затверджено механізм та умови відбору заявок претендентів, критерії оцінювання кращих проектів тощо.

Це відбулось на першому засіданні конкурсної комісії з відбору проектів для державного стимулювання створення і використання винаходів (корисних моделей) та промислових зразків.

Так, оцінка проектів відбуватиметься за низкою критеріїв: новизна, ступінь готовності до комерційного впровадження, соціальна або ринкова доцільність, наявність правоохоронних документів, строк впровадження та інші показники.

Це експериментальний проект державної підтримки інновацій та винахідництва, який ініціювало Міністерство економічного розвитку і торгівлі України разом з Державною інноваційно-кредитною установою (Установа).

Проект допоможе винахідникам реалізувати свої винаходи, розробки, корисні моделі, не просто на папері, а впровадити у реальне виробництво.

Прийом заявок на конкурс проектів із загальним бюджетом 100 млн гривень розпочнеться з 1 січня і триватиме до 30 вересня 2019 року.

Це перший етап конкурсного відбору, коли винахідник – фізична або юридична особа може надіслати свою заявку на участь у конкурсі та позмагатися за один з державних грантів у розмірі до 500 тис. гривень кожен.

Очікуються заявки на винаходи, ноу-хау, інші результати інтелектуальної та творчої діяльності, які потім ляжуть в основу бізнес-моделі для втілення на практиці. Кошти державної підтримки винахідництва передбачають закупівлю послуг для відібраних проектів у прозорий та публічний спосіб із застосуванням платформи «ProZorro» відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі».

Подати заявку та знайти більш детальну інформацію про Установу і конкурс можна на офіційній сторінці за посиланням: http://bit.ly/2AbUDXl.