Прес-центр17 березня 2020, 16:03

Розпочато перші випробування обладнання електропідстанції «Кремінська»

НЕК «Укренерго» розпочала індивідуальні випробування обладнання на новій підстанції 500/220 кВ «Кремінська».

Зокрема, з 16 по 18 березня тривають випробування під робочою напругою обладнання кабельно-повітряних ліній 220 кВ Кремінська-Ювілена № 1 та № 2, комплектного розподільчого пристрою з елегазовою ізоляцією 220 кВ та інших елементів обладнання підстанції.

У результаті будуть проведені налагоджувальні роботи релейного захисту, розроблені схеми та інструкції з використання обладнання тощо.

Також наразі відключено ПЛ 500 кВ Донська-Донбаська для спорудження заходів та її підключення до КРПЕ 500 кВ ПС «Кремінська». Ці роботи будуть тривати до 15 квітня.

Паралельно організоване підключення, налагодження вторинних кіл захистів та автоматизованої системи управління технологічними процесами SCADA.

На другому етапі випробувань, запланованих на 15-17 квітня, буде перевірено готовність обладнання КРПЕ 500 кВ та автотрансформатора 500/220/35 кВ.

Завершення будівництва ПС «Кремінська» та всіх пусконалагоджувальних робіт заплановано на кінець травня 2020 року.

Нагадаємо, що будівництво ПС «Кремінська» розпочалося у 2017 році, його вартість складає 1,3 млрд гривень.

Підстанція «Кремінська» значно підвищить надійність енергопостачання півночі Луганської області для побутових споживачів та промислових об’єктів регіону. Крім цього, вона дозволить синхронізувати систему електропостачання півночі області, яка нині працює в режимі «острова», з Об'єднаною енергетичною системою України.

За інформацією НЕК «Укренерго»