Прес-центр25 квітня 2017, 15:04

Розпочато роботу з відбору інвестиційних проектів на 2018 рік

В облдержадміністрації відбувся брифінг для ЗМІ, присвячений реалізації в області бюджетної програми «Державний фонд регіонального розвитку». Спікером із цієї теми виступив перший заступник голови Луганської облдержадміністрації Роман Власенко.

Він зазначив, що при облдержадміністрації створено регіональну комісію з прийому інвестиційних проектів, їх оцінки, попереднього конкурсного відбору, що реалізуватимуться за рахунок коштів фонду.

У поточному році з більш ніж 400 проектів, які були подані на конкурсний відбір, пройшли кваліфікацію 402.

На засіданні регіональної комісії виведено рейтинговий список проектів. Це дев’ять проектів, спрямованих на розвиток спортивної інфраструктури (на суму 24,0 млн грн), та вже направлених на погодження до Міністерства молоді та спорту України. Також п’ять проектів (на суму 29,4 млн грн) щодо енергозбереження державних, комунальних навчальних й медичних закладів, з яких чотири стосуються опорних шкіл.

Третій – це загальний рейтинговий список, куди увійшли 27 проектів на суму 152,0 млн грн.

Роман Власенко зауважив, що основні критерії відбору – якість підготовленого проекту та його спрямованість дійсно на регіональний розвиток.

Сьогодні готується пакет документів для подання до Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.