Прес-центр24 вересня 2019, 15:09

Розпочато розробку Стратегії розвитку Луганської області до 2027 року

Сьогодні, 24 вересня, у Луганській облдержадміністрації відбулося перше засідання робочої групи з розроблення Стратегії розвитку Луганської області до 2027 року та Плану її реалізації. Участь у засіданні взяли голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький, директор Департаменту економічного розвитку, зовнішньоекономічної діяльності та туризму ЛОДА Сергій Медведчук, заступник директора Проекту USAID «Економічна підтримка Східної України» Тім Медіган, менеджер з розвитку громад Проекту USAID Анатолій Соловйов, а також експерти та члени робочої групи.

Віталій Комарницький закликав фахівців відповідально поставитися до розробки важливого для усієї області документу, адже без Стратегії неможливо буде реалізувати жоден значущий проект. «Луганщина потребує відновлення, і ми маємо докласти максимальних зусиль для планування цього процесу. Саме від Стратегії залежить розвиток економіки області, місцевого бізнесу, залучення інвестицій, розбудова інфраструктури, а отже – добробут кожного жителя. Під час планування стратегічних векторів, увагу буде приділено точкам росту, що стануть підґрунтям для сталого економічного зростання», – наголосив очільник області.

Як зауважив Сергій Медведчук, під час розробки Стратегії буде враховано проблеми, виклики та переваги, що здійснюють визначальний вплив на нашу область. Перший етап підготовки документу вже реалізовано – підготовано першу версію соціально-економічного аналізу області. Також визначено склад тематичних груп, у яких вестиметься подальша робота над Стратегією.

Експертну та організаційну підтримку надано Проектом USAID «Економічна підтримка Східної України». За словами Тіма Медігана, програма економічної підтримки передбачає інклюзію усіх груп населення, зростання шляхом підтримки ініціатив з розвитку економіки, а також трансформацію через вироблення нового бачення розвитку регіону. «Сьогоднішня наша зустріч свідчить про те, що існує певна зацікавленість, і я чекаю з нетерпінням, коли ми разом з вами почнемо реалізацію програми», – додав він.

Процес підготовки Стратегії передбачає залучення представників бізнесу, для чого буде організовано окремі зустрічі. Публічним громадським обговоренням підлягатимуть як Стратегія розвитку Луганської області, що створюється на 7 років, так і План її реалізації, прописаний на 3 роки.

Згідно з дорожньою картою розробки документів, підготовку Стратегії буде виконано до 1 грудня 2019 року, а Плану заходів – до 15 січня 2020 року.