Прес-центр24 травня 2017, 11:05

Розпочався черговий чемпіонат Луганщини з футболу

У цьому році розширилася географія учасників чемпіонату області з футболу. Якщо у 2016-му за першість змагалися дев’ять колективів, то зараз – вже дванадцять. Вони визначать сильнішого за підсумками турніру, що триватиме у два кола. За звання найкращої команди спортсмени боротимуться до кінця жовтня.

До дев’ятьох минулорічних учасників приєдналися ФК «Кремінна» та «Зоря» з Рубіжного, які раніше грали у відкритому чемпіонаті Донецької області, а також нещодавно відтворений колектив із Сєвєродонецька «Хімобладнання» – у поточному році йому вже підкорилося підсумкове перше місце у зимовій першості Луганщини-2017.

Перший тур чемпіонату Луганської області запам’ятається одразу чотирма виїзними перемогами. Святкували перемогу команди з Новопскова, Троїцького, Марківки та Рубіжного. Честь господарів захистили лише чемпіон 2016 року, колектив «Шахта ім. Мельникова» з Лисичанська, та сєвєродончани. Не зафіксовано жодної нічиєї.

Тож, наразі одразу шість учасників мають у своєму активі по три бали.

Результати 1-го туру:

«Новоайдар» – «Новопсков» 0:5

«Шахта ім.Мельникова» – «Кремінна» 1:0

«Белокуракине» – «Урожай» (Троїцьке) – 4:5

«Дизель» (с. Широкий, Станично-Луганський район) – «Нива» (Марківка) 1:2

«Хімобладнання» (Сєвєродонецьк) – «Стожари» (Сватово) – 2:0

«Олімп» (Старобільськ) – СК «Зоря» (Рубіжне) – 0:4

Нагадаємо, що минулого місяця стартував кубок Луганської області з футболу. Фінал турніру відбудеться у суботу, 27 травня, у Рубіжному. Зустрінуться команди «Шахта ім. Мельникова» та місцева «Зоря».