Прес-центр4 листопада 2019, 09:11

Розпочався виборчий процес перших місцевих виборів у 86 об’єднаних територіальних громадах

2 листопада розпочався виборчий процес перших виборів місцевих депутатів та голів у 86 об’єднаних територіальних громадах та місцевих депутатів у 33 приєднаних громадах. Вибори в цих громадах призначені на 22 грудня 2019 року.

Серед них Половинкинська сільська об’єднана територіальна громада, до складу якої увійшли Половинкинська сільська рада (село Половинкине), Титарівська сільська рада (села Титарівка, Новоселівка).

Центральною виборчою комісією вже затверджено Календарний план основних організаційних заходів з підготовки та проведення цих виборів.

Так, до 9 листопада включно районні виборчі комісії повинні утворити сільські, селищні, міську виборчі комісії (ТВК) та сформувати їх склад.

До 11 листопада включно громадські організації, до статутної діяльності яких належать питання виборчого процесу та спостереження за ним, зареєстровані в установленому законом порядку, можуть звернутися до ЦВК з клопотаннями про дозвіл мати офіційних спостерігачів на перших місцевих виборах.

До 13 листопада включно ТВК мають утворити територіальні, одномандатні виборчі округи для проведення перших місцевих виборів.

З 2 до 16 листопада включно партії мають подати до ЦВК копії рішення вищого керівного органу партії про участь її місцевих організацій у перших місцевих виборах разом з копією статуту партії.

З 18 листопада розпочинається процес висування кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови на відповідних перших місцевих виборах.

До 27 листопада включно триватиме подання до ТВК документів для реєстрації кандидатів у депутати, кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови.

До 28 листопада включно територіальні виборчі комісії прийматимуть рішення про реєстрацію кандидата (кандидатів) у депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови або про відмову в реєстрації.

До 3 грудня включно територіальні виборчі комісії прийматимуть рішення про скасування реєстрації кандидата в депутати, кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови.

До 4 грудня включно ТВК повинні затвердити текст виборчого бюлетеня з виборів депутатів сільської, селищної, міської ради та сільського, селищного, міського голови для голосування у відповідному виборчому окрузі.

До 16 грудня включно ЦВК повинна прийняти рішення про реєстрацію або про відмову в реєстрації офіційних спостерігачів від іноземних держав, міжнародних організацій.

До 16 грудня включно ТВК повинні забезпечити виготовлення поліграфічними підприємствами виборчих бюлетенів.

За інформацією сайту «Децентралізація в Україні»