Прес-центр10 квітня 2018, 17:04

Розпочинається активна фаза ремонту доріг області

Про впровадження проектів з відновлення автошляхів на Луганщині сьогодні, 10 квітня, на брифінгу для ЗМІ розповів заступник голови обласної держадміністрації Вадим Данієлян.

Він нагадав, що головою обласної державної адміністрації – керівником обласної військово-цивільної адміністрації Юрієм Гарбузом 2018-й оголошено Роком доріг.

«Тож, у поточному році за цим напрямом ми отримуємо рекордне фінансування. Майже 350 млн гривень буде спрямовано на дороги загального користування місцевого значення, а також приблизно аналогічна сума – на дороги загального користування державного значення», – наголосив спікер.

Зокрема,  фінансування капітального, поточного середнього, дрібного ремонтів та експлуатаційного утримання доріг державного значення передбачається зі спеціального фонду держбюджету та обласного бюджету.

На заходи на автошляхах місцевого значення спрямовано субвенцію з державного бюджету.

Під ремонти підпадають найбільш важливі напрямки, а також мости. Так, цьогоріч заплановані роботи на ділянці об’їзної дороги у Кремінній до дороги Р-66, яка з’єднує Сватове та Рубіжне.

Також розпочнеться ремонт на шляху в'їзду до Харківської області. До речі, вже є домовленості з сусідньою областю щодо ремонту з обох сторін. Зокрема, буде відремонтована ділянка до Сватового, а також так званий «Сватівський підйом».

Відновлять і ділянку дороги місцевого значення від Попасної до Лисичанська, яка з’єднує Луганщину з Бахмутом Донецької області.

Серед пріоритетів – відновлення автошляху між Щастям ти населеним пунктом Широкий, що прямує до єдиного в області КПВВ «Станиця Луганська», який мали відремонтувати минулоріч. Проте, підрядник, що переміг у тендері, відмовився від робіт через те, що неподалік розташована лінія розмежування.

Як відзначив Вадим Данієлян, наразі триває пошук джерела фінансування для робіт на ділянках автошляху між Старобільськом та Новоайдаром.

Стосовно мостів заступник голови облдержадміністрації повідомив, що планується відновити шляхопровід у Попаснянському районі у напрямку Бахмуту. На поточний час триває експертиза проектно-кошторисної документації. Кошти на капітальний ремонт цього об’єкту вже виділено.

Заплановані ремонти ще двох мостів – у Сватовому та Новоайдарському районі. Очікується завершення робіт на мосту в Троїцькому Попаснянського району.

Також цьогоріч передбачені кошти на аварійний ямковий ремонт доріг та благоустрій територій, що прилягають к основним шляхам.

На ділянках, де роботи розпочалися у минулому році, планується їх завершити, зокрема, між Сєвєродонецьком та Рубіжним.

Загалом, за словами Вадима Данієляна, основні роботи будуть зосереджені за напрямками Сєвєродонецьк-Старобільськ та виїздів з нашої області.

Крім того, передбачені необхідні кошти на проектно-кошторисну документацію для реалізації робот на низці об’єктів у наступному періоді.

Відносно реалізації цьогорічних планів Вадим Данієлян зауважив, що роботи по поточному середньому ремонту розпочнуться після того, як середньодобова температура буде стабільно вищою +10о С.